CCTV Güvenlik Çözümleri

Kamera ile kapalı devre gözetleme ve güvenlik sistemlerinin genel adı CCTV (Closed-Circuit TeleVision) olarak geçmektedir. CCTV sistemlerinin esası; belirli bir bölgede yayın yapan kamera görüntülerinin sınırlı sayıda izleme ekranına ulaştırılmasıdır.

Şehirleşme, artan suç oranı ve güvenlik kaygıları CCTV sistemlerine rağbeti arttırdı. Türkiye'de kapalı devre güvenlik kamera sistemleri pazarı her yıl %20 artarak büyüyor. Dünya'daki kamera sayısının 50 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Sokakta, evde, okulda, mağazada, bankada ve artan bir yaygınlıkla her tarafta CCTV sistemlerini daha çok görür hale geldik.

Metrobil, ev veya işyeri güvenliği için gerekli kapalı devre kamera çözümünün tespiti için öncelikle, mahalde bir keşifte bulunmakta ve istenilen güvenlik kriterleri oluşturulmaktadır. Ortaya çıkan sonuç raporuna göre güvenlik sistemi teknolojilerine karar verilmekte, sistem montajı yerinde yapılmakta, sistemin etkin kullanımı için eğitim verilmekte ve yaygın servis ağımız ile de hızlı arıza destek ve bakım hizmeti verilmektedir.

CCTV sistemleri; kameralar, lensler, çoklayıcılar, monitörler, kaydediciler ve aksesuarlardan oluşmaktadır. Çok sayıda kameranın bulunduğu ve 24 saat esasına göre kritik izlemenin yapıldığı durumlarda, izleme görevini etkinleştirmek için 'video monitoring' uygulamaları kullanılmaktadır. Buna göre 'image processing' teknolojisi ile, istenmeyen durumlar (görüntünün engellenmesi, yasak bölgede hareket algılaması, sinyal kaybı, görüntü kalitesinin bozulması) ortaya çıktığında otomatik uyarılar ve raporlar üretilmektedir.

İstenilen güvenlik koruma türüne göre farklı kamera teknolojileri kullanılmaktadır. Gece / Gündüz kameraları, Uzak mesafeleri yakınlaştıran veya yönlendirilebilen kameralar, periyodik tarama yapan kameralar, IR (Kızıl Ö tesi) kameralar, kablosuz veya IP kameralar. CCTV sistemlerinin oluşturduğu görüntüler kablolu veya kablosuz olarak görüntü izleme ve kayıt merkezine iletilir. Burada Dvr kayıt cihazı ile bir taraftan görüntüler izlenmek üzere ekranlara iletilmekte, diğer taraftan ise, var olan depolama kapasitesine göre görüntüler kayıt edilmektedir. Kayıt sisteminin internet bağlantısı ile, görüntülerin kişiye özel veya internete açık olacak şekilde internet üzerinden yayını yapılabilmektedir.